Beste wielrenster ter wereld zakt af naar Bavikhove

Redactie KW

Op zondag 2 september wordt Bavikhove opnieuw het mekka van de koers. In het centrum van het dorp vindt die dag een heuse wielerkermis plaats. Leiedal Koerse vervangt er het wielercriterium van de afgelopen jaren en dat moet heel wat extra wielerfanaten op de been brengen.

“We hebben een programma om duimen en vingers van af te likken”, stelt kersvers voorzitter Bert Debrabandere. “Met een dameskoers in de voormiddag, gevolgd door een koppeltijdrit uniek in de wereld én het criterium voor wielerprofs in de namiddag, zullen heel wat toppers afzakken naar Bavikhove.”

Naast het wielerprogramma worden de toeschouwers ook opgewarmd door een optreden van ‘Les Sacs à Sacs’ en wordt het dorpsplein van Bavikhove omgetoverd tot een feestdorp. De organisatoren willen er een echt volksfeest van maken.

Voor de dameskoers kan het bestuur op heel wat interessante namen rekenen. Zo zal vijfvoudig Belgisch kampioene tijdrijden Ann-Sophie Duyck haar opwachting maken. Ook de vriendin van Eli Iserbyt, Puck Moonen, zal samen met haar Lotto-Soudal ploegmates aan de start komen. Maar dé lady waar iedereen naar uitkijkt is toch wel Marianne Vos. Met wereldtitels op zowel de weg, in het veldrijden als op de piste, een olympische titel zowel op de weg als op de piste, driemaal de eindwinst in de Giro Rosa en heel wat overwinningen in de klassiekers, is de Nederlandse met voorsprong de beste renster van haar generatie en wellicht de beste wielrenster ooit.

“Ik ben heel blij dat we Marianne naar Bavikhove kunnen halen”, aldus een trotse schepen van sport Michaël Vannieuwenhuyze. “Ik ben zelf een grote fan van haar manier van koersen, en zal haar dan ook met heel veel plezier ontvangen in Bavikhove of Koershove. Een pluim voor de organisatie die dit heeft kunnen bewerkstelligen. Dit is echt wel meer dan de moeite.”

En het houdt hier niet bij op. De organisatie spaart koste nog moeite om, naast de toppers bij de heren, ook bij de dames een uitgebreid en kwalitatief deelnemersaantal aan de start te krijgen. “Ook een aantal nationale en ex-nationale kampioenen uit andere landen komen naar Bavikhove én Belgisch toptalent Shari Bossuyt heeft eveneens toegezegd”, stelt Mario Bulckaert, bestuurslid van de organiserende velovrienden. “Daarnaast zijn we nog in onderhandeling met een aantal andere toppers.”

Het wordt dus sterren kijken in Bavikhove op 2 september. Wie erbij wil zijn van bij het begin, de dames beginnen eraan om 10.30u. Vanaf dan breekt het volksfeest los!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier