Benjamin Beauprez wil seizoen kleur geven voor eigen volk in Langemark

Benjamin Beauprez. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Voor Benjamin Beauprez wordt het zondag een speciale dag. Dan verschijnt hij aan de start van de kermiskoers voor beloften en elite zonder contract in Langemark (Madonna). Een wedstrijd die bijna voor zijn deur passeert. De streekrenner is dan ook extra gemotiveerd om er het beste van te maken. Bovendien kan hij wel een opsteker gebruiken na een eerder tegenvallend seizoen.

Benjamin Beauprez was 17 toen hij begon met koersen. Sinds zijn debuutjaar bij de junioren voelde hij zich telkens een tikkeltje sterker worden. Een gestage progressie die dit seizoen een lichte terugval kende. “Hoe het komt weet ik ook niet goed”, piekert de Langemarknaar. “Het loopt gewoon niet zoals ik zou willen. Een winnaar of prijzenpakker ben ik nooit geweest, maar de voorbije maanden gaat het echt moeizaam. De vorige jaren kende ik telkens wel koersen waarin ik het gevoel had dat ik met overschot rondreed. Dat is er nu niet meer bij. Integendeel, ik heb het al moeilijk om mijn koersen uit te rijden.”

Het is dus gissen naar de reden voor zijn minder presteren bij de renner van het Wielerteam Decock-Van Eyck-Devos-Capoen. “Ik ben deze keer wel later in competitie getreden”, zoekt Benjamin naar een verklaring. “Pas eind april reed ik mijn eerste wedstrijd. Een bewuste keuze. Ik ben niet echt een voorjaarscoureur. Ik ben geen fan van het koude weer en meestal staan er dan ook een pak renners aan de start. Dus besloot ik om het voorjaar maar te laten voor wat het was. Ik besefte wel dat ik dan een paar koersen zou nodig hebben om in het ritme te komen, maar dat is me eigenlijk nooit gelukt. Frustrerend, want als het in koers tegenslaat, daalt ook de motivatie om te trainen. Ik leef er dan ook wel iets minder voor… Maar misschien betaal ik gewoon de tol van de voorbije seizoenen, met veel koersen en veel trainen. Iedereen kent wel eens een minder jaar zeker?”

Motivatie

Toch zal de 26-jarige zaalwachter van beroep zondag vol goede moed aan de start verschijnen. “Het blijft toch iets speciaals hé, voor eigen volk kunnen rijden. Ook al beleef ik allerminst een topseizoen, ik wil er toch vol voor gaan. In juli heb ik voor de eerste keer in mijn carrière een weekje gerust en vervolgens een paar weken kunnen trainen op vakantie in Noord-Spanje. Misschien pluk ik daar nu de vruchten van. Ik hoop in de eerste plaats op goede benen en een eerder gesloten aanvangsfase. Ik heb meestal een paar ronden nodig om op dreef te komen. Hopelijk is het dan nog niet te laat.” (BVS)