Belgisch kampioen Eli Iserbyt uit Bavikhove wint in Ruddervoorde

© COGHE GINO
Redactie KW

Bij de juniores valt er momenteel weinig te beginnen tegen Eli Iserbyt uit Bavikhove. De crosser van Telenet-Fidea won daags na zijn Europese titel ook de Superprestigecross in Ruddervoorde.

Voor Iserbyt was het zijn negende overwinning in negen crossen. De Zwitser Johan Jacobs en de Nederlander Maik van der Heijden vervolledigden het podium. Tweede West-Vlaming werd Stefano Museeuw uit Gistel. Hij leek lange tijd af te stevenen op een toptienplaats, maar moest finaal nog enkele plaatsen toegeven.

Dankzij veel training

Aan Iserbyt was andermaal niet te tornen. In de openingsronde duldde hij nog even het gezelschap van zijn concurrenten, maar dat duurde niet lang. Onverstoord stoomde de regerende Belgische en Europese kampioen naar een achtste opeenvolgende zege. “Vanzelfsprekend? Natuurlijk gaat hier heel veel werk aan vooraf, mede dankzij mijn trainer Rudi Van de Sompel. Het EK was een echt doel, dus ben ik nu ook echt wel in topconditie. En ook vandaag is het gelukt om te winnen. Gisteren kon ik tijdens de cross al behoorlijk goed recupereren, omdat ik voldoende voorsprong had. Bovendien lag het parcours me perfect: korte stukken en explosief, met veel bochtenwerk, net als gisteren in Lörsch. Dat zijn sterke punten van mij. Hoelang ik deze zegereeks nog zal kunnen volhouden? (lacht) Zo lang mogelijk, hé.” (TVB/Foto GCB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier