Belgen klaar voor WK Wielrennen in Bergen

Foto Belga © BELGA
Redactie KW

“Rien à signaler,” klonk het in het Belgische kamp zaterdagavond, daags voor de wegrit bij de mannen. “De selectie heeft een koffieritje afgewerkt. Iedereen is klaar voor het WK.”

De negen renners werkten hun koffieritje zaterdagochtend af, een kort ritje vanuit het hotel naar het parcours in het centrum van Bergen. Daar dronken ze een koffie en genoten ze van het stralende weer.

Tim Wellens keerde al iets vroeger terug naar het hotel, Jens Keukeleire kwam als laatste toe. “Een tochtje van 39 km, om de benen nog even los te rijden”, klonk het bij de Wielerbond.

Nog geen topscore dit WK

Zondag wacht het WK, waar België met Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert twee kopmannen uitspeelt. Voorts kunnen de Belgen ook rekenen op man in vorm Tim Wellens, Jasper Stuyven en Oliver Naesen als schaduwfavorieten.

Voorlopig werd er nog niet te best gescoord in Bergen. De zesde plaats in de tijdrit voor beloften van Senne Leysen is het beste Belgische resultaat. Shari Bossuyt tekende bij de vrouwen junioren in de tijdrit voor de enige andere top tien plaats: een achtste stek.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier