“Bekroning voor zijn carrière”

Stijn Devolder in actie. © BELGA
Tom Vandenbussche

Enkele West-Vlaamse renners reageerden op de titel van Preben Van Hecke.

Stijn Devolder:

“Ik heb geprobeerd, maar het is niet zo simpel. Ik zat alleen, dus dan kun je er niet veel aan veranderen. Wat ik van de nieuwe kampioen vind? Preben is een goeie coureur. Het is een bekroning voor zijn carrière. Ik herinner me een editie van de Ronde van Vlaanderen, die ik won en waarin hij toch ook heel lang in de aanval reed. Hij is een voorbeeld voor de rest van zijn ploeg.”

Zico Waeytens:

“In het begin had ik echt slechte benen, maar ik hoopte erop dat die in de loop van de koers beter zouden worden. Dat gebeurde ook. Eigenlijk mocht de koers nog een stukje langer geduurd hebben. Dit was echt een lastige koers. Nu ga ik even rusten. Mijn volgende koers volgt pas over een maand. Ik trek wel met de ploeg voor een maand op hoogtestage naar La Plagne. In de Vuelta wil ik echt goed zijn.”

Sep Vanmarcke:

“Op 50 km van de meet zag het ernaar uit dat we de kop van de koers niet meer zouden zien. Maar kijk, ik voelde me vandaag goed. De conditie is goed en dus kijk ik zeker uit naar de eerste Tourweek.”

Jelle Wallays:

“We hebben ons werk gedaan. Ik ben zeker en vast in goeie conditie. Ik heb gemerkt dat ik al wat meer in de gaten gehouden word. Het was Lotto dat moest rijden, wij konden ons rustig houden. We wisten dat we met Preben een sterke man mee vooraan hadden. Prachtig dat hij hier kon afmaken. Hij is heel sterk. Dinsdag won hij nog in Ruddervoorde, dan ben je in orde. Wij moesten als ploegmaats enkel afstoppen. Zelf kreeg ik het gaatje met Van Avermaet in volle finale niet dicht. Hij is al een topper, ik ben nog een underdog. Maar ik geef mezelf nog drie jaar om die kloof te dichten.”

(TV – foto Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier