Bavikhovenaar Eli Iserbyt tweede in Scheldecross voor beloften

Bavikhovenaar Eli Iserbyt werd tweede in de Scheldecross in Antwerpen. © VDB
Redactie KW

De Scheldecross voor beloften in Antwerpen werd zaterdag een prooi voor Quinten Hermans. De Europese kampioen haalde het voor Bavikhovenaar en wereldkampioen Eli Iserbyt en zijn Telenet Fidea Lions-ploegmaat Nicolas Cleppe. Iserbyt blijft riant aan de leiding in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee, met 3:39 voorsprong op Cleppe.

De Nederlander Gosse van der Meer nam de beste start op Linkeroever en zette de andere beloften onder druk. Maar lang zou dat niet duren, want ook Yannick Peeters en Nicolas Cleppe lieten zich vooraan zien in de eerste ronde.

Peeters voelde zich duidelijk in zijn sas en nam enkele lengtes voorsprong, hij greep de volle buit met de bonusseconden in de tweede ronde. Iserbyt pakte 10 seconden en vergrootte daarmee zijn voorsprong in het klassement.

Peeters bleef op kop, een groepje met Cleppe, Hermans, Iserbyt en Adam Toupalik volgde op een handvol seconden. Al snel was het liedje ook uit voor Peeters en werd een kopgroep van vier gevormd: Iserbyt, Hermans, Cleppe en Toupalik. Iets voor halfweg cross zou ook Jelle Schuermans nog vooraan aanpikken.

Met nog twee ronden voor de boeg was het Hermans die versnelde, waarna Iserbyt het gat moest dichten. Met drie gingen ze de voorlaatste ronde in. Cleppe nam even de kop, maar door een foutje kwam Hermans aan de leiding en met een kleine voorsprong ging hij de slotronde in. Een bonus die hij niet meer afstond en aan de finish hield hij tien seconden voorsprong over op Iserbyt, goed voor zijn zesde zegeruiker van dit seizoen.

(BELGA – foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier