Baptiste Planckaert versiert droomtransfer naar Katusha

24/08/16 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:22

Baptiste Planckaert heeft een tweejarig contract bij Katusha ondertekend. Dat heeft de Russische wielerformatie woensdag bevestigd. De 27-jarige Zwevegemnaar, die van Wallonie-Bruxelles overkomt, is naar eigen zeggen blij verrast dat Katusha kwam aankloppen.

Baptiste Planckaert versiert droomtransfer naar Katusha

© BELGA

Planckaert reed een uitstekend seizoen en won vijf wedstrijden. Zo was hij de beste in een rit in de Ronde van Tsjechië, pakte hij een etappezege en de eindwinst in de Ronde van Normandië en mocht hij ook juichen in de Tour du Finistère en in de Polynormande. Momenteel is hij ook leider in het UCI Europe Tour-klassement.

"Eén van de beste ploegen ter wereld"

"Ik hoopte al langer dat een groot team zou komen aankloppen, maar het was een heel leuke verrassing dat het Team Katusha was", verduidelijkte Planckaert op de website van zijn nieuwe werkgever. "Het is een van de beste ploegen van de wereld. Voor mij is het het juiste moment om de stap hogerop te zetten. Ik heb mijn beste seizoen uit mijn carrière achter de rug en kijk ernaar uit om voor Alexander Kristoff te mogen werken in de klassiekers. 2017 mag echt beginnen voor mij."

Algemeen manager Viacheslav Ekimov is tevreden met zijn nieuwkomer. "Vooral Baptiste zijn regelmaat is indrukwekkend. Tussen februari en augustus eindigde hij maar liefst 39 keer in de top tien. Hij verdient een stap voorwaarts, al zijn er dat in zijn geval zelfs twee tegelijk want hij verhuist van een continentaal naar een WorldTour-team. We kijken ernaar uit om hem in grotere wedstrijden aan het werk te zien, ik ben ervan overtuigd dat Baptiste ons niet zal teleurstellen."

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!