Avelgemse sportschepen : “Blij voor Kerkhove, maar jammer voor West-Vlaanderen”

Lut Deseyn. (GF)
Redactie KW

De Ronde van Vlaanderen passeert nog een klein stukje door Kerkhove, deelgemeente van Avelgem. Schepen van Sport Lut Deseyn (CD&V) is blij voor Avelgem, maar vindt het heel spijtig dat de Ronde de bakermat van de koers links laat liggen.

“Als schepen van Sport ben ik uiteraard blij dat de Ronde nog door Avelgem passeert, en dan nog als enige West-Vlaamse gemeente”, opent Lut Deseyn. “Anderzijds vind ik het heel erg spijtig dat de start niet meer in Brugge plaatsvindt. Dat is heel jammer.”

“West-Vlaanderen, dat vertegenwoordigt Vlaanderen in al zijn facetten, zeker voor de koers. Het klinkt misschien chauvinistisch, maar West-Vlaanderen vormt eigenlijk het hart van Vlaanderen. Het is de bakermat van de koers, de thuis van de Flandriens. Ik ging als kind overal mee met mijn vader naar de koers. Hij was bezeten van het wielrennen en ik heb nog de tijd van de Flandriens als Marc Demeyere gekend. In onze provincie zijn heel wat goede renners geboren.”

Anderzijds is het natuurlijk leuk voor Kerkhove“, vervolgt de schepen. “We zullen er met Avelgem dan ook voor zorgen dat er volop ambiance is. En als enige West-Vlaamse gemeente krijgen we misschien dan wat meer middelen om extra initiatieven te nemen.”

Lut Deseyn ziet er de zoveelste verhuizing naar Antwerpen in. “Het gaat ruimer dan over de koers. Tegenwoordig zien we als politici van kleine gemeenten met lede ogen aan hoeveel door Antwerpen wordt geclaimd. Het gaat niet alleen over evenementen, maar ook over middelen en macht. Ik vind dat jammer. Tegenwoordig bepaalt Antwerpen de koers, op alle vlak.”

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier