Aspiranten duiken het veld in in Ardooie

09/10/16 om 17:00 - Bijgewerkt om 16:59

Ook voor de jonge veldrijders is het seizoen van start gegaan. In Ardooie streden de aspiranten zondagmiddag om de prijzen.

Aspiranten duiken het veld in in Ardooie

Bij de 12 jarigen kwamen 18 deelnemers aan de start. Aan de finish had Bart Jay Junior Vandecasteele een krappe voorsprong van zo'n 6 seconden uitgebouwd op eerste achtervolger Senne Van Nieuwenhuyse. Charles Rottey werd knap derde. Saare Clinckemaillie werd eerste meisje. Een iets uitgebreider deelnemersveld bij de -13 jaar. Daar verschenen 35 jonge coureurs onder de startboog. Uiteindelijk bleek Dario Van Der Heyden de sterkste. Damon Bellon werd op 10 seconden tweede, Kenji Van Cleemputte finishte op de derde plaats. Van de vier gestarte meisjes toonde Febe De Smedt zich de snelste. Ze finishte voor Lani Wittevrongel en Axana Coutteau.

Bij de onder 14 tenslotte crosste een ontketende Thibau Dhooge naar de overwinning. Hij hield Pieter Pauwels net af. Brent Delaere werd derde. Fien Masure finishte in deze leeftijdscategorie als eerste meisje. Kiona Dhont werd tweede en een niet te vermoeien Febe De Smedt kwam als derde meisje over de streep.

De volledige uitslag van de aspirantencross in Ardooie vindt u hieronder.

(OV)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!