Arno Debeir wint bij nieuwelingen in Koksijde voor Yentl Bekaert

© COGHE GINO
Redactie KW

De nieuwelingencross in Koksijde is gewonnen door Arno Debeir uit Torhout. Belgisch kampioen Yentl Bekaert uit Passendale werd tweede, Oost-Vlaming Andreas Goeman vervolledigde het podium. De Britse favoriet Daniel Tulette eindigde op de vierde plaats, net voor Gerben Kuypers uit Nieuwpoort, de aangename verrassing van de dag.

Arno Debeir boekte zijn vierde zege van het seizoen. In de andere negen crossen waaraan hij deelnam, eindigde hij telkens op de tweede plaats. “In de laatste afdaling door het zand wist ik dat het kon gebeuren, zeker als de tweede een foutje maakte. Ik weet niet of dat gebeurd is, maar ik kon daar wel het verschil maken. Ik had van bij de start een goed gevoel. In de voorlaatste ronde was ik door een foutje even op achtervolgen aangewezen, maar ik kon gelukkig weer de kloof dichten.”

Yentl Bekaert, regerend Belgisch kampioen, eindigde vijf tellen later op de tweede plaats. Na een mindere start van het veldritseizoen lijkt de Passendalenaar weer helemaal de oude. “Ik was mee van bij de start. Het was een snelle race en ik moet geregeld gaten dichten. Daardoor kreeg ik niet de kans om zelf nog iets te proberen. Maar ik ben tevreden.”

Gerben Kuypers verraste met een vijfde plaats. Daarvoor had de eerstejaars vooraf getekend. Koksijde is voor de zoon van ex-Belgische kampioen bij de elite zonder contract Nico Kuypers immers een thuiscross. “Een droom die uitkomt.”

(TVB-foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier