Arno Debeir botst op Brit Daniel Tulett

© COGHE GINO
Redactie KW

De nieuwelingencross in Ruddervoorde is gewonnen door de Brit Daniel Tulett. In een sprint met drie klopte hij Arno Debeir uit Torhout en Oost-Vlaming Florian Vermeersch.

Het droge weer zorgde voor een razendsnelle cross met weinig verschillen. Drie renners verzorgden het spektakel helemaal vooraan en zij sprintten na vier ronden dan ook voor de overwinning. De Brit Daniel Tulette, vorige week ook al de beste op de Koppenberg, haalde het daarin voor Arno Debeir, onze beste West-Vlaming in de uitslag. Ook Belgisch kampioen Yentl Bekaert (9de) eindigde in de top tien.

Aan elkaar gewaagd

“Ik startte goed, maar ging in de eerste passage door de zandbak over de kop. Het heeft krachten gekost om terug te keren. Eenmaal voorin heb ik me even op adem laten komen, maar vervolgens probeerde ik nog om weg te rijden. Dat lukte niet. Die Brit is natuurlijk ook geen sukkelaar. We zijn aan elkaar gewaagd, maar in de sprint is hij net iets sterker”, besluit Debeir, die dit jaar al drie keer won, maar in acht crossen ook telkens op de tweede plaats uitkwam.

Yentl Bekaert

Yentl Bekaert uit Passendale kon leven met zijn ereplaats. “Ik startte als vierde, maar plots bleef ik in de eerste ronde haperen aan draad. Ik verloor behoorlijk veel plaatsen en heb daarna mijn plaats ongeveer kunnen behouden. Ik ben alles blijven geven, maar in zo’n snelle cross is het moeilijk om op te schuiven. Ik verlang naar de moddercrossen…” Ook Mauri Vansevenant uit Eernegem toonde zich. Hij finishte net buiten de top tien. (TVB/Foto GCO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier