Arne Desimpelaere rijdt zondag het BK

Arne Desimpelaere. (Foto Coghe) © Foto Coghe
Redactie KW

Arne Desimpelaere (13) mag fier zijn op de prestaties die hij dit seizoen al neergezet heeft. Dat heeft echter als keerzijde dat hij zich zondag niet kan bewijzen voor eigen volk in Schuiferskapelle, aangezien hij op het Belgisch kampioenschap in Quaregnon verwacht wordt.

Die selectie voor het BK is zeker en vast verdiend. De 13-jarige aspirant stond dit seizoen al drie keer op het podium: in Hooglede, Sint-Pieters Brugge en Sint-Kornelis-Horebeke. Hij werd telkens derde. Daarnaast was hij ook geregeld in de top vijf of top tien terug te vinden. “De koers in Sint-Kornelis-Horebeke op de Haaghoek vond ik zelf mijn beste wedstrijd”, aldus de renner van Tomabel-Inofec CT. “Algemeen gezien ben ik best wel tevreden over de koersen die ik dit jaar al gereden heb, maar het kan natuurlijk altijd iets beter. Het zou leuk zijn als ik nog een paar keer op het podium kan staan. Een overwinning zou misschien wel kunnen en zou echt wel een beloning zijn, maar dat wordt waarschijnlijk moeilijk. Ook zonder een overwinning vind ik mijn seizoen nu al redelijk geslaagd.”

Hopen op lastig parcours

“Zondag mis ik inderdaad een thuiskoers in Tielt, maar ik sta met evenveel plezier aan de start van het Belgisch kampioenschap. Ik hoop er in eerste instantie mee te zijn met het peloton. Een plaatsje bij de eerste 15 of 20 zou haalbaar moeten zijn, misschien kan het zelfs nog iets beter. Het parcours ken ik nog niet, dus daar zal ik pas over kunnen oordelen wanneer ik ter plaatse ben. Ik hoop stiekem op een lastig, selectief parcours, want daarop ben ik op mijn best. Daarom zal ik na het BK zoveel mogelijk in de Vlaamse Ardennen proberen te koersen.”

De Tieltenaar begon vorig jaar met wielrennen, maar had de wielermicrobe al veel vroeger te pakken. “Ik heb altijd al graag en veel gefietst en wilde altijd al koersen. Van mijn ouders mocht ik pas beginnen bij de aspiranten, wat ik vorig jaar dan ook gedaan heb. Dat ging redelijk vlot, want in mijn allereerste seizoen behaalde ik ook al mooie uitslagen, min of meer vergelijkbaar met die van dit jaar. In de winter doe ik ook aan cyclocross en tussendoor voetbal ik bij KFC Aarsele. Een goed gevulde agenda dus.”

Zijn trouwste supporters zijn papa Kristof en mama Liesbeth, maar ook zijn grootouders komen geregeld mee naar de koers om te supporteren. Arne volgt les aan middelbare school De Bron in Tielt en begint er in september aan het tweede jaar Latijn. (RRK)