Ardooie engageert zich voor 10de keer in BinckBank Tour, Blankenberge krijgt start

15/06/17 om 17:06 - Bijgewerkt om 17:05

De BinckBank Tour is de opvolger van de Eneco Tour.

Ardooie engageert zich voor 10de keer in BinckBank Tour, Blankenberge krijgt start

© BELGA

De BinckBank Tour, de nieuwe benaming van de Eneco Tour, wordt dit jaar opnieuw verreden van maandag 7 tot en met zondag 13 augustus en maakt terug de link tussen België en Nederland. De rittenkoers trapt af net over de grens in het Nederlandse Breda, maar komt op woensdag 9 augustus ook opnieuw in onze regio. De gemeente Ardooie engageerde zich immers voor de tiende keer voor de aankomst van een rit in lijn, die trouwens start in Blankenberge.

De regionale wielerliefhebbers zullen dus opnieuw hun hart kunnen ophalen, want alle Worldtour ploegen komen terug aan de start. Als je weet dat toppers als Tom Boonen, Tyler Farrar, André Greipel en laatst Peter Sagan op de Ardooise erelijst staan, dan weet je dat alleen de beste renner op dat moment in de gemeente van burgemeester Karlos Callens (Open VLD) wint. Die zullen trouwens niet alleen aangemoedigd worden door de koersliefhebbers alleen, want aan de evenementenhal De Ark zal opnieuw een heus vipdorp opgesteld worden met een vierhonderd tal gasten. De place to be dus voor de lokale ondernemers om te netwerken. Dat start al om 12 uur met een uitgebreide receptie , een feestelijk buffet en een dessert. Een uurtje later gaat het vip tourcafé open met ook een uitgebreide eet-en drankgelegenheid. Kaarten hiervoor kunnen aangekocht worden op het gemeentehuis, bij Charlotte Vanhecke.

Ardooie engageert zich voor 10de keer in BinckBank Tour, Blankenberge krijgt start

"Gezien de gemeente Ardooie zich voor de 10de keer engageert voor dit topsportevenement, mag het dit jaar net dat tikkeltje meer zijn", opende de burgemeester tijdens de persvoorstelling. "We zorgen voor een aangepaste randanimatie, de renners die op het podium gehuldigd worden ontvangen een uniek cadeau. De winnaar krijgt een driewieler van het merk 'Foxrider', dat in de jaren vijftig door Adiel Devos op de markt werd gezet en nu nog altijd deel uitmaakt van het gamma van de Metafox-groep. De tweede krijgt een wandelstok en de derde een City Sport pet. Onder de aanwezige vips worden eveneens nog een aantal leuke prijzen verloot."

De gemeente Ardooie zal dus meer dan ooit terug de plaats bij uitstek zijn op woensdag 9 augustus oor de aankomst van rit drie van de Binck Bank Tour.

(SBR - Foto Jos)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!