Ann-Sophie Duyck uit Hulste verlengt tijdrittitel bij de vrouwen elite

23/06/16 om 17:22 - Bijgewerkt om 17:38

Ann-Sophie Duyck heeft donderdag in Mol-Postel voor het derde keer op rij het Belgisch kampioenschap tijdrijden gewonnen.

Ann-Sophie Duyck uit Hulste verlengt tijdrittitel bij de vrouwen elite

© BELGA

Voor de derde opeenvolgende keer mocht Ann-Sophie Duyck het podium van het Belgisch kampioenschap tijdrijden bij de vrouwen elite op om een tricolore trui in ontvangst te nemen. Toch was de 28-jarige West-Vlaamse nog steeds erg geëmotioneerd. "Dit Belgisch kampioenschap is niet zomaar een wedstrijd. Vandaar. Bovendien is het mijn derde keer dat ik die trui krijg", verklaarde Duyck.

Delen

"Ander gevoel op de fiets dan met de auto"

"Wie het parcours hier enkel met de wagen verkende, kwam bedrogen uit. Het lijkt allemaal zo vlot en snel lopend te zijn maar dat is het helemaal niet. Op de fiets heb je direct een heel ander gevoel. Zeker op de stukken waar je na de boomzone in de open vlakte terecht komt. Daar speelt de wind een grote rol. Hier en daar loopt het licht opwaarts. Wie daar tegen de limiet zit, verliest een pak tijd. Dit jaar is een heel speciaal jaar voor mij. Er zijn de Olympische Spelen in augustus. Eén maand later is er het Europees kampioenschap en dan is er nog het wereldkampioenschap. Ik heb tot hiertoe een mooi seizoen afgewerkt. Deze titel is een nieuw hoogtepunt."

De West-Vlamingen in de uitslag: 1. Ann-Sophie Duyck (Topsport Vlaanderen-Etixx) de 24,4 km in 32:27, 5. Sarah Inghelbrecht 2:35; 6. Mieke Leeman 2:59; 13. Celine Van Severen 4:14; 15. Jesse Vandenbulcke 4:45.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!