Ann-Sophie Duyck start als topfavoriete op BK tijdrijden

© BELGA
Redactie KW

Voor de derde keer op rij kan de 28-jarige Ann-Sophie Duyck (Topsport Vlaanderen-Etixx) Belgisch kampioene tijdrijden bij de vrouwen elite worden.

Haar grootste concurrente wordt wellicht Lotte Kopecky. Belgisch kampioene op de weg Jolien D’hoore, vorig jaar nog tweede op het BK tijdrijden, komt niet aan de start.

“Het is zeker de bedoeling dat ik donderdag mijn titel verleng, maar ik heb doorheen mijn carrière geleerd dat je de concurrentie zeker nooit mag onderschatten”, verduidelijkt Duyck. “Ik mag dan wel door de kenners als topfavoriete naar voren geschoven worden, ook ik kan het slachtoffer worden van een slechte dag of af te rekenen krijgen met materiaalpech. We moeten ook afwachten wat het zal worden met het weer. Men voorspelt een typisch Belgische lentedag. Dat wil zeggen bakken regen en onweer. Ik zal zeker mijn vroegere ploeggenote Lotte Kopecky achter mij moeten houden, wil ik winnen. Ik verwacht zeer veel tegenstand van haar, maar ga ook wel van mijn eigen kunnen uit. En ja, drie keer op rij winnen zou heel mooi zijn.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier