Ann-Sophie Duyck is zwaar ontgoocheld met negende plaats in tijdrit

© BELGA
Redactie KW

Ann-Sophie Duyck heeft dinsdag op het WK tijdrijden voor vrouwen de verhoopte plaats in de top acht niet behaald. “Ik weet echt niet hoe ik me nu nog moet plaatsen voor Rio”, zucht de renster uit Deerlijk.

De Deerlijkse strandde op een negende plek in Richmond, op 15 seconden van de achtste tijd. “Ik ben teleurgesteld”, vertelde ze meteen na afloop. “Ik kwam naar hier voor dat olympisch ticket. Dat is net niet gelukt.”

Toegegeven, het zat Duyck niet mee de voorbije weken. Ze kwam zwaar ten val in de Boels Rental Ladies Tour begin september, liep allerlei schaafwonden op en kneusde haar sleutelbeen. Tijd om te herstellen was er amper, ze bleef trainen. En net op het moment dat het dinsdag moest gebeuren, viel ze in de nacht van maandag op dinsdag ziek.

Ann-Sophie Duyck is zwaar ontgoocheld met negende plaats in tijdrit
© BELGA

“Ik werd vannacht badend in het zweet en met keelpijn wakker”, doet ze haar verhaal. “Ziek, verkouden. Ik wist meteen dat het moeilijk zou worden vandaag. Net op de dag van mijn tijdrit. Dat is wel even vloeken. De andere dagen had ik me perfect kunnen voorbereiden, heb ik enorm veel steun gehad van de bond, van mijn vriend ook die hier aanwezig is en altijd in mij geloofd heeft. Dan is dat echt niet fijn als je zoals vandaag door het ijs zakt en je er niet alles kunt uit halen”, was ze hard voor zichzelf.

Alweer lukt het niet op een topevenement, waar het moet

Negende dus, een blamage is het niet, maar toch viel het Duyck heel zwaar. “Ik was niet voor een negende plaats naar hier gekomen”, zegt ze. “Ik had de eer om met topmateriaal te koersen. Iedereen die me gesteund heeft, heeft zo ontzettend zijn best gedaan, dan wil je zelf ook dat er resultaat komt. Dit is vervelend, net zoals in Bakoe (waar ze zevende werd op de Europese Spelen) haal ik niet het gewenste resultaat. Alweer lukt het niet op een topevenement waar het moet.”

En nu, met Rio?

“Ik weet niet of het alleen aan die ziekte ligt”, peinst ze. “Die valpartij twee weken geleden heeft ook veel van me gevraagd. Dit is gewoon heel jammer. Ik kon gewoon nooit het maximale uit mijn lichaam halen in deze tijdrit. Mijn hartslag zat meteen hoog, wellicht door mijn ziekte. Ik weet echt niet hoe ik me nu nog moet plaatsen voor Rio en ik wil daar op dit moment ook niet te veel over nadenken“, besloot ze.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier