Animatie troef tijdens doortocht Gent-Wevelgem in Ieper

Redactie KW

De passage van de renners in Ieper zal straks niet onopgemerkt voorbijgaan.

Tijdens de doortocht van Gent-Wevelgem in Ieper op zondag 30 maart zorgt het Ieperse evenementenbureau Majestik in samenwerking met de Westouterse Belcantovrienden voor een pak animatie voor en na de doortocht van de renners. “De koers brengt mensen bij elkaar. Door onze animatie willen we de mensen ook aan het feesten brengen”, zegt Cedric Jacques van Majestik.

Saint Vélo, de beschermengel van het peloton, werd vorig jaar voor het eerst georganiseerd in Ieper. “Ook dit jaar plaatsen we een publiekstent op de Grote Markt waar iedereen de wedstrijd op groot scherm kan volgen. Nieuw dit jaar is de afvallingskoers. We zoeken daarvoor acht ploegen van telkens vier renners.”

Koersen op het ei van de Grote Markt

“We starten gelijktijdig aan de noordzijde en de zuidzijde van de Grote Markt. Op die manier halen we hopelijk de sfeer van de zesdaagse naar Ieper en kan er nog eens gekoerst worden op het ei van de Grote Markt, zoals de volledige ronde in de volksmond genoemd wordt”, zegt Cédric Jacques.

Tussen de eerste en de tweede passage van de vrouwen worden de kwalificaties gereden van de Saint-Vélo Classic, zoals de afvallingskoers zal heten. De finale van de Saint-Vélo Classic is voorzien om 15 uur, ruim een uur voor de doortocht van de profs. Op het programma staat verder heel wat animatie.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier