Angelo Vandaele staat even aan de kant met spierscheur

Angelo Vandaele. (Foto Bart) © VDB
Redactie KW

De kermiskoers van Zwevezele zal het dit jaar zonder streekrenner Angelo Vandaele moeten stellen. De Pittemnaar staat namelijk enkele weken aan de kant met een scheurtje in de buikspieren. Al laat hij dat vooral niet aan zijn hart komen. “Het is natuurlijk jammer, maar eigenlijk kom ik dit liever nu tegen dan in de zomer.”

Door die blessure kwam Vandaele ook afgelopen weekend niet aan koersen toe en het zal nog wel een tijdje duren vooraleer de bijna 30-jarige renner terug een rugnummer kan opspelden.

“Hoe ik dat scheurtje precies opliep, weet ik ook niet”

Spierscheurtje

“Hoe ik dat scheurtje precies opliep, weet ik ook niet”, begint hij zijn verklaring. “Enkele weken geleden kwam ik ten val op training, maar aanvankelijk zonder erg. Tot ik op een morgen wakker werd met verschrikkelijke pijn. Dan heb ik maar foto’s laten nemen en een maandje zonder fiets werd het verdict. Natuurlijk vind ik dat jammer, maar het is ook geen drama. Ik ben sowieso al geen voorjaarscoureur. Om een of andere reden presteer ik altijd beter in de zomer en misschien kom ik daarin nu nog beter voor de dag dankzij deze verplichte rustperiode”, blijft de renner van DL Chemicals-Ruwomat hoopvol.

Enkele granfondo’s

Ook de ambities van de Pittemnaar zijn nog steeds intact. Angelo Vandaele is jaarlijks goed voor een aantal zeges en ook in 2017 mocht hij twee keer het zegegebaar maken. “Eigenlijk drie keer”, corrigeert hij. “Want ik was ook de beste in een granfondo van Picardië. Daarvan wil ik er dit jaar graag meer doen. Zo kijk ik al hard uit naar de granfondo van Cambridge. Daar wil ik echt wel goed presteren.”

“Ik mik opnieuw op een aantal mooie resultaten in de kermiskoersen”

Voor het plezier

“Daarnaast mik ik opnieuw op een aantal mooie resultaten in de kermiskoersen en hopelijk valt er dan een overwinning uit de bus. Maar het belangrijkste blijft natuurlijk dat ik me kan amuseren. Ik moet het wielrennen ook combineren met een voltijdse job als arbeider bij Quadrant in Tielt. Ik koers eigenlijk louter voor het plezier. Eerst nog even herstellen van mijn blessure en dan kan ik er weer vol tegenaan!” besluit Vandaele. (BVS)