Andres Denutte wint eerste Kortrijkzanenkoers

Andres Denutte werd eerste. Tweede werd Steven Vanryssel en Peter Despriet veroverde de derde plaats. © JVG
Redactie KW

Op vrijdag 21 augustus won Andres Denutte (24) uit Kortrijk de eerste Kortrijkzanenprijs die de Grote prijs Ergodôme meekreeg. Tweede werd Steven Vanryssel en een derde plaats veroverde Peter Despriet. Tijdens de tachtigste editie van Kortrijk Koerse werd voor het eerst een koers voor Kortrijkzanen georganiseerd.

Achteraf vertelde de jonge Kortrijkzaan dat hij een goede dag had. “Ik had heel goede benen. Halverwege de koers wist ik dat het erin zat om te winnen. Als sprinter ben ik heel snel. Vanaf de Grote Markt ben ik beginnen sprinten en dit zorgde ervoor dat ik kon winnen. Ik heb zo’n twee maanden getraind voor deze koers.” Andres kreeg bloemen, een Ergodôme kussen en een bon voor twintig liter Kwaremont bier overhandigd.

Twee Kortrijkse dames

Sofie Degrendel (38) en Marianne Schaek (46) namen als enige twee dames deel. Jammer genoeg moesten ze halverwege de koers afhaken. Toch zijn ze heel blij dat ze deelnamen. Sofie : “Het was een heel snelle koers met heel gevaarlijke bochten. Er was veel ambiance. Het publiek supporterde voor de vrouwen, wat wel leuk was.”

Marianne : “Tijdens de koers trokken de mannen erg op. De snelheid lag enorm hoog. Dan moet je naar conditie overschakelen. Ik ben blij dat er zoveel mensen zijn komen supporteren.” Toch is de Kortrijkzanenkoers voor Marianne een beetje een overwinning geweest. Haar neef Andres Denutte won immers.

(IC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier