André Greipel verslaat Timothy Dupont in Vierdaagse van Duinkerke

Timothy Dupont werd tweede. © Wanty-Groupe Gobert
Redactie KW

André Greipel (Lotto Soudal) heeft woensdag de tweede rit in de 64ste editie van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven.

De 35-jarige Duitser hield na 173,3 kilometer tussen Le Quesnoy en Soissons in de massasprint onze landgenoot Timothy Dupont achter zich. De Fransman Bryan Coquard werd derde en is meteen de nieuwe leider van deze Franse rittenkoers. Greipel viert in de Vierdaagse van Duinkerke zijn rentree na zijn zware val in Milaan-Sanremo met een sleutelbeenbreuk tot gevolg.

Het was Brice Feillu die na amper negen kilometer wedstrijd ging aanvallen. De Ier Conor Dunne ging gretig op de uitnodiging in van de Fransman om een lange vlucht op poten te zetten en het peloton vond dat allemaal goed. De twee sprokkelden al heel snel een voorsprong bijeen van zowat 5 minuten. Dat bleek voldoende voor de grote groep waarin vooral de renners van Groupama-FDJ, met leider Marc Sarreau in hun rangen, het tempo regelden. Stelselmatig werd er aan de voorsprong van de twee vluchters geknabbeld. Net na de bonificatiesprint, na 80 kilometer koers, sloegen enkele renners tegen de vlakte. Elmar Reinders bleek één van de voornaamste slachtoffers en hij gaf op.

Aangekondigde massasprint

Toen in het peloton enkele renners het tempo optrokken, daalde de voorsprong van de twee vroege vluchters tot een halve minuut. Maar na de beklimming van de tweede helling van de dag, in Terny-Sorny na 121 kilometer, kregen de twee weer vrij spel. Zo mochten zij met een voorsprong van twee minuten beginnen aan de twee plaatselijke ronden, van elk 14,6 kilometer met daarin twee hellingen. Het sein dan voor de renners van Vital Concept om het tempo in het peloton de hoogte in te jagen. Brice Feillu en Conor Dunne waren een vogel voor de kat zodat iedereen zich kon opmaken voor de aangekondigde massasprint. Daarin haalde André Greipel het. Meteen goed voor een derde zege dit seizoen nadat hij eerder al de beste was tijdens de eerste en de slotetappe van de Tour Down Under.

Donderdag trekken de renners van Fort-Mahon-Plage naar Ecques voor een tocht van 172,2 kilometer met daarin drie hellingen. Bryan Coquard mag in deze derde etappe van start gaan met de roze leiderstrui.

(Belga)

Timothy Dupont wil goede conditie ombuigen in overwinning

Opnieuw was Timothy Dupont ((Wanty-Groupe Gobert) de beste Belg in de rituitslag van de Vierdaagse van Duinkerke. “Het is jammer als je er zo dicht bij bent dat je dan net niet kan winnen”, sakkerde Timothy Dupont. Om dat opnieuw te vervolgen met: “Verliezen van André Greipel is geen schande. Ik kwam nog dicht aan zijn wiel maar hem remonteren was niet meer mogelijk. Ik begon de spurt achter Bryan Coquard maar ineens werd alles ontregeld en zag ik André Greipel weggelippen. Ik sprong naar het wiel van de Duitser toe maar meer dat dan was het ook niet. Had Coquard iets meer snelheid gemaakt was ik hier misschien ritwinnaar.”

Dupont komt met een goede conditie terug uit de Ronde van Normandië. “Ik wil dat goede vormpeil wel zo snel mogelijk eens omzetten naar een zege”, vervolgde Timothy Dupont. “De rit voor morgen is iets zwaarder qua parcours. Dergelijke etappes liggen me dan ook beter. Het mag er wat pittig aan toe gaan. We zien wel waar we uitkomen en als het tot een groepsprint komt wil ik zeker gaan voor het hoogst haalbare”, verduidelijkte Timothy Dupont.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier