Aloïs Mus is bezig aan prima seizoen

© Foto Coghe
Redactie KW

De 26-jarige Aloïs Mus lost voorlopig zijn verwachtingen in. De Bruggeling behaalde al verschillende toptienplaatsen en voegde daar zaterdag een zevende plek in Herzele-Borsbeke aan toe. “Eens winnen zou leuk zijn, maar ik wil vooral mee de koers kunnen kleuren”, aldus de elite zonder contract van Shifting Gears-Geldhof Jielker.

“Het parcours was veel lastiger dan verwacht met twee korte knikjes na elkaar”, blikt Aloïs Mus (26) terug op zijn zevende plaats in Herzele-Borsbeke. “Ik was geschrokken toen ik na afloop zag dat we bijna 1.200 hoogtemeters achter de rug hadden. Het was al lang geleden dat ik nog eens zo’n koers gereden had. Maar ik voelde me goed. Toen een groepje van drie renners voorop geraakte, heb ik mijn deel gedaan in de achtervolging.”

“Eens winnen zou heel mooi zijn”

“Bij de samensmelting trok ik met drie anderen in de aanval en even later kwam nog een groepje van negen aansluiten. Daarmee draaiden we goed rond en gingen we richting finale. Op de laatste helling op 2 km van het einde werd er hevig doorgetrokken. Uiteindelijk haalde Niels Vandyck het met een kleine voorsprong en sprintte ik naar de zevende stek. Daar ben ik zeker tevreden mee na zo’n moeilijke finale”, aldus de elite zonder contract van Shifting Gears-Geldhof Jielker, die werkzaam is in het AZ Sint-Jan in Brugge.

Ronde van Tenerife

“Of ik tevreden ben over de rest van mijn seizoen? Voorlopig wel. Ik werd onder meer al derde in Zerkegem, zesde in Beselare en tiende in Veldegem. De laatste weken ging het wel iets minder. Ik had moeite om mee de koers te maken, maar het goede gevoel keert terug”, aldus de Bruggeling, die hoopt zijn goede prestaties door te trekken in de komende maanden. “Na mijn toptienplaatsen zou ik graag eens in de top vijf kunnen eindigen. Of winnen. Dat zou heel mooi zijn. Maar ik wil vooral mee de koers kunnen kleuren.”

“Ik kijk ernaar uit om mezelf eens te testen in de bergen tijdens de Ronde van Tenerife”

“Ik kijk alvast uit naar de vierdaagse rittenkoers in Tenerife die we eind augustus met de ploeg betwisten. Dat wordt een leuke ervaring. Het is immers al van bij de juniores geleden dat ik nog in het buitenland gekoerst heb. Of het zwaar zal zijn? Waarschijnlijk wel, maar ik kijk ernaar uit om mezelf eens te testen in de bergen. Bovendien zeg ik altijd dat ik graag bergop rijd, dus mag ik niet beginnen klagen als we daar dan de bergen ingaan”, lacht Aloïs Mus, die na de koers in Gistel voor twee weken op vakantie trekt naar Spanje. “De boog kan niet altijd gespannen zijn hé.” (SM)