Alexis Brunel wint in Ieper Kattekoers voor junioren

Wesley Vercamst © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

Alexis Brunel heeft de GP Noyelle voor junioren gewonnen. Na een spannende finale haalde hij het voor de Brit Ethan Hayter en de Zwitser Reto Miller. De West-Vlaming Wesley Vercamst won de pelotonsprint voor de zesde plaats.

Sinds dit seizoen behoort de Kattekoers voor junioren tot de categorie van de Nations Cup. Hierdoor konden er enkel nationale selecties starten, maar deze werden alsnog aangevuld met enkele provinciale selecties. Zo stonden er met Jari Carpentier, Wesley Vercamst, Lennart Tanghe, Wouter Verhulst, Qwinten Verbeeck, Kenneth Vanborm en Lennert Coghe zeven West-Vlamingen aan de start. Om 9.36 uur werd op de grote markt van Ieper de start gegeven. In de eerste wedstrijdhelft werd er slag om slinger gedemarreerd. Lennert Coghe en Jari Carpentier waren betroken bij een aanvalspoging, maar beide zonder succes. Het peloton ging hierna gegroepeerd de bergzone in. Door een massale valpartij in de Klijte moest bijna de helft van het peloton voet aan grond zetten. Hierdoor werden vijf van de zeven West-Vlamingen opgehouden. In de heuvelzone waagden enkele renners hun kans en mondjesmaat vormde er zich een kopgroep. De Fransman Alexis Brunel waagde zijn kans in de laatste kilometers en kon zijn inspanning tot de meet volhouden. De Brit Ethan Hayter en de Zwitser Reto Miller vervolledigden het podium. Wesley Vercamst was de eerste West-Vlaming op de zesde plaats.

Reacties

Wesley Vercamst: “In de aanloop naar de kemmelberg werd ik door een valpartij opgehouden. Een renner voor mij viel en zo moest ik voet aan grond zetten. Dit was het slechts mogelijke moment om opgehouden te worden. Ik reed van groepje naar groepje en kon zo weer de aansluiting met het peloton maken. Hierdoor moest ik wel veel krachten verspillen. In de sprint kon ik mij vlot handhaven en zo won ik de pelotonsprint voor de zesde plaats. Ik ben zeer tevreden met mijn prestatie. Het niveau is hier zeer hoog en deze prestatie geeft mij hoop voor de toekomst.”

Qwinten Verbeeck: “Ik kon de massale valpartij in de Klijte ontwijken, maar juist voor de kemmelberg werd ook ik door een valpartij opgehouden. Hierdoor moest ik even halt houden. Ik zat al door mijn beste krachten heen en kon niet meer terugkeren. Al bij al ben ik tevreden met mijn prestatie. Het was vooral een mooie ervaring om eens in een wedstrijd van de Nations Cup te mogen starten.

Wouter Verhulst: “In het begin van de wedstrijd kon ik mij goed handhaven in het peloton. Ik probeerde de koers hard te maken en viel een paar keer aan. Bij de massale valpartij in de Klijte viel een renner voor mij met een domino-effect tot gevolg. Na deze valpartij was de wedstrijd voor mij en nog vier andere West-Vlamingen over. Toch kan ik met een tevreden gevoel terugblikken op deze wedstrijd.”

(Simon Dekaezemaker – foto a-RN)

Hieronder vind je de volledige uitslag:

Uitslag GP Noyelle.pdf