Alexander Kristoff wint Driedaagse De Panne-Koksijde

© BELGA
Redactie KW

Akexander Kristoff (Katusha) heeft donderdag de eindzege in de 39e editie van de Driedaagse De Panne-Koksijde (cat. 2.BC) op zak gestoken.

De 27-jarige Noor, winnaar van de drie ritten in lijn, werd in de afsluitende tijdrit derde. Alleen de Brit Bradley Wiggins (Sky) en de Zwitser Stefan Küng waren sneller.

Wereldkampioen Wiggins had voor de 14,2 kilometer in De Panne tien seconden minder nodig dan Küng en achttien minder dan Kristoff. Voor de 34-jarige Wiggins was het de laatste tijdrit in de regenboogtrui. Na Parijs-Roubaix richt hij zich weer op het baanwielrennen.

In de eindstand heeft Kristoff 23 seconde voor op Stijn Devolder, in de tijdrit vijfde op 19 seconden. Wiggins is op 42 seconden derde.

Voor Wiggins was het de eerste zege van het seizoen. Kristoff zit al aan negen. Eerder won hij ritten in de Ronde van Oman (2.BC) en Parijs-Nice (WT) en drie in de Ronde van Qatar (2.BC). Op de erelijst van de driedaagse volgt hij Guillaume Van Keirsbulck op.

“Devolder is toch een beter tijdrijder dan ik”

Alexander Kristoff wint Driedaagse De Panne-Koksijde
© BELGA

“Ik kan niet anders dan heel tevreden zijn over mijn tijdrit. Ik word zelfs derde en dit is niet eens mijn specialiteit. De eindzege schenkt me enorm veel voldoening”, stelde Kristoff. “Ik mocht aan de tijdrit beginnen met een voorsprong van 22 seconden op Stijn Devolder, mijn naaste belager. Uiteindelijk pakte ik nog een seconde extra op hem. Fantastisch. Ik kreeg stelselmatig tijden door vanuit de volgwagen. Ik was er voor de start nochtans niet gerust op. Devolder is toch een betere tijdrijder dan ik. Het volgende doel is de Ronde van Vlaanderen. Ik trek er met een zeer gerust gemoed naar toe. Het parcours verkende ik nog niet, maar ik startte er wel al drie keer. Bovendien ken ik de Vlaamse koersen maar al te goed. Ik ken de hellingen zoals de Oude Kwaremont en de Paterberg dus wel en ik weet wat me te wachten staat. Dat slechts twee renners er ooit in slaagden in hetzelfde jaar de Driedaagse De Panne-Koksijde en de Ronde van Vlaanderen te winnen? Het is nooit gemakkelijk om Vlaanderen te winnen, dus dat zal wel de reden zijn. De benen zijn goed en vooral deze eindzege geeft me een enorm goed gevoel.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier