Alessandro Petacchi ruilt OPQS in voor procontinentale team Southeast

© BELGA
Redactie KW

De Italiaan Alessandro Petacchi heeft daarmee een nieuwe werkgever.

De pas 41 geworden ex-topspurter rijdt komend wielerseizoen voor de Italiaanse procontinentale ploeg Southeast, die tot voor kort Neri Sottoli heette, en begint aan zijn twinigste seizoen in het wielerpeloton.


© BELGA

De overstap van ‘Ale Jet’ naar deze ploeg hing al enige tijd in de lucht, al eind oktober waren er immers geruchten dat de deal rond was. De winnaar van Milaan-Sanremo 2005 en van tal van etappes in Grote Rondes, zette zijn krabbel onder een contract voor één jaar. In de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport poseert Petacchi al in het nieuwe shirt van Southeast.

De Italiaan reed vorig jaar voor Omega Pharma-Quick.Step. Hij was sinds augustus 2013 in dienst bij OPQS nadat hij enkele maanden eerder zijn afscheid had aangekondigd. Petacchi werd door Patrick Lefevere aangetrokken om de sprinttrein van Mark Cavendish te versterken. In april won hij de GP Pino Cerami en daarna reed hij ook de Giro en de Tour. Een nieuw contract zat er echter niet in, maar Petacchi dacht er niet aan zijn fiets aan de haak te hangen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier