Aleandro en Dario Ingels kiezen voor de weg

D
Redactie KW

De lente komt stilaan terug in het land en daar komen de wielrenners op de weg weer tevoorschijn. De profs zijn al een tijdje bezig en ook de jeugd maakt zich op om er dit jaar een lap op te geven. Twee broers uit Moerkerke geven het voorbeeld: Dario (9) en Aleandro Ingels (13).

Dario reed vroeger voornamelijk bij de nevenbond LRC in het veld. “Vanaf dit jaar ben ik, samen met mijn broer aangesloten bij VC Meetjesland en ga ik mij voor de eerste maal toeleggen op de weg”, vertelt de jongste. “Deze winter heb ik niet veel gereden, want ik sukkelde met mijn gezondheid en moest veel rusten.”

“Een gevolg van vorig seizoen, toen hij ongeveer 35 crossen gereden heeft”, gaat vader Danny verder. “in het begin van afgelopen seizoen raakte hij geen meter vooruit en na een doktersbezoek viel het verdict: zona en klierkoorts. De dokter schreef uiteraard verplichte rust voor. Twee jaar geleden was Dario wel nog Europees kampioen bij de LRC.”

“Ik kan nog niet kiezen tussen koers en voetbal. Ik vind beide sporten leuk”

Zijn oudere broer Aleandro heeft er wel een volledig seizoen in het veld opzitten. “Ik ben tevreden over mijn prestaties. Elfde in de cross van Maldegem, daar ben ik wel fier op. Maar nu gaat al mijn aandacht naar de weg. Nu ik bij Meetjesland aangesloten ben, ga ik op het einde van het seizoen ook het voetbal vaarwel zeggen. Ik speel nog bij Moerkerke, maar het worden mijn laatste wedstrijden. Voetbal en wielrennen vallen niet te combineren.”

“Een programma voor hem hebben we nog niet”, klinkt het bij zijn pa. “Eerst moet Aleandro een basis leggen door goed te trainen. Het heeft geen zin om hem in een wedstrijd te laten starten en na een paar ronden al gedubbeld te worden. Hij heeft trouwens ook nog nooit op de weg gekoerst. Het wordt dus een jaar om te leren.”

OOK NOG VOETBAL

Dario speelt ook nog voetbal en blijft dat voorlopig combineren. “Ik speel nu interprovinciaal bij SV Oostkamp en ga er zeker nog verder mee door. Ik kan niet kiezen, want ik vind beide sporten leuk. Als ik moet kiezen, weet ik het echt niet. We zien later wel.” Het slotwoord is voor de vader: “Dario is nog piepjong en de tijd zal het wel uitwijzen.” (GD)