Aftellen naar wielertweedaagse in Moorslede

Redactie KW

De wielertweedaagse op vrijdag 15 en maandag 18 augustus komt dichterbij.

Het sportcomiteit Moorslede bestaat al sinds 1944. Vorig jaar wijzigde de vereniging zijn naam naar Sportcomiteit Cyriel Vanhauwaert. De koers opent en sluit dit jaar opnieuw de kermis. “Het heeft ons wat moeite gekost, maar we zijn er toch in geslaagd om opnieuw een tweedaagse te organiseren”, vertelt Martin Geldhof van het Sportcomiteit. “Even dreigden de werken voor de dorpskernvernieuwing roet in het eten te gooien, maar dankzij een parcourswijziging kunnen de wedstrijden toch plaatsvinden. De start van blijft in de Roeselaarsestraat, maar het parcours is volledig gewijzigd.”

Verschillend parcours

De start van de wedstrijd vindt plaats in de Roeselaarsestraat. De renners rijden via Stadendreve richting de Passendaalsestraat. De route gaat verder richting Veldstraat om dan terug te keren naar de Roeselaarsestraat. Op kermismaandag vindt het criterium voor de elite zonder contract, U23, amateurs en masters plaats.

De renners rijden vanuit de Roeselaarsestraat richting de Stationsstraat. Ze komen terug aan café De Vlasschaard. Tijdens de wedstrijd kan het verkeer rijden in de rijrichting van de wielrenners.

(AFM – foto JS)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier