Afscheidnemende Kwiatkowski wil Etixx-Quick.Step nog aan wereldtitel helpen

© BELGA
Redactie KW

Etixx-Quick.Step telt zondag met Rigoberto Uran en Michal Kwiatkowski twee renners in een team van zes die de ploeg volgend jaar verlaten.

“Maakt niet uit”, meent de Pool. “Ik wil graag die wereldtitel in de ploegentijdrit.”

Wereldkampioen Michal Kwiatkowski ruilt volgend seizoen Etixx-Quick.Step voor Team Sky, toch wil hij nog één keer schitteren met zijn ploeg in Richmond. “Ik wil met een cadeautje afscheid nemen”, aldus de Pool die vorige week ook deel uitmaakte van het team dat een training afwerkte op het vliegveld van Ursel. “Het was een zeer leerzame ervaring, samen trainen, aan hoge snelheid, gegevens uitwisselen. Ik ben ervan overtuigd dat het ons zeker vooruit helpt. Zelf wil ik graag die wereldtitel heroveren met de ploeg.”

Ik wil met een cadeautje afscheid nemen

Kwiatkowski heeft een belangrijke rol in het team. Motor is uiteraard Tony Martin, maar daarna is de Pool de sterkste man in het team. “Net zoals Tony kan Michal langere aflossingsbeurten doen”, beaamt ploegleider Tom Steels. “Het helpt de andere jongens die zo meer kunnen recupereren. Het feit dat hij verhuist naar een andere ploeg maakt niet veel uit. Michal wil zich nog eens tonen. Daar ben ik van overtuigd.”

Een andere renner die gebrand is op een knalprestatie is Niki Terpstra. De Nederlander was er niet bij op training in Ursel, maar sprak zijn lof over de discipline uit tijdens de Vuelta. “Ik doe het heel graag”, zegt hij. “Het is een geweldig gevoel om aan de wereld te tonen dat je bij het sterkste team rijdt. Vorig jaar was het balen om die derde plaats. Nu wil ik gewoon weer wereldkampioen worden. Mezelf nog eens smijten, samen met de vijf andere jongens.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier