Achillespees houdt Jens Keukeleire aan de kant in Driedaagse De Panne-Koksijde

© BELGA
Redactie KW

Geen Jens Keukeleire (Orica-Scott) meer aan de start van de tweede etappe van de Driedaagse De Panne-Koksijde, woensdag in Zottegem. De nummer twee van Gent-Wevelgem sukkelt met de achillespees.

“Jens heeft een lichte irritatie aan de achillespees. Daarom hebben wij beslist hem te laten rusten om zo zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen van zondag niet in het gedrang te laten komen”, stelt sportdirecteur Lorenzo Lapage. “Normaal gezien start Jens in Antwerpen (waar de 101e Ronde begint, red) maar een langer verblijf in de Driedaagse zou dat wel hypothekeren, vandaar onze beslissing om hem opnieuw naar huis te laten gaan.”

Orica-Scott vatte de rittenkoers aan met slechts zes renners. Luke Durbridge, tweede in het algemeen klassement op 22 seconden van leider Philippe Gilbert, heeft dus met het wegvallen van de Bruggeling nog enkel de steun van Christopher Juul Jensen, Alexander Edmondson, Ruger Kluge en Luca Mezgec.

Jens Keukeleire werd afgelopen zondag in Gent-Wevelgem nog tweede en finishte tijdens de openingsrit van de Driedaagse De Panne-Koksijde als vijftiende.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier