Aaron Verwilst heeft zijn entree als prof geenszins gemist

Redactie KW

Tijdens de vroege herfst van 2017 hield hij nog even de boot af maar het was dan al een publiek geheim dat Aaron Verwilst in 2018 bij Sport Vlaanderen-Baloise zijn opwachting zou maken als neoprof, een rechtmatige beloning voor zijn afsluitende campagne bij de beloften

Verwilst bewees zich vooral met sterke prestaties in de Giro d’Italia U23 en de Tour de Moselle, tussendoor opgevijzeld met een tweede plaats (na Tanguy Turgis,) in de Omloop Het Nieuwsblad en een overwinning in de Memorial Decraene, een tijdrit waarin hij hoger ingeschatte Lotto-maats afhield.

Lead-out voor Noppe

Drie maanden ver in 2018 mag Aaron gewag maken van een geslaagde missie die tevredenheid genereert, niet zozeer door persoonlijke uitslagen maar als ploegspeler. “Ik kende een moeilijk begin zoals ik trouwens had ingeschat”, bekent Aaron. “Vooral op de hoogtemeters is het niveauverschil met dat van de beloften kolossaal. “In de Circuit de la Sarthe kon ik mij in de lead-out nuttig maken voor Christophe Noppe door hem in de spurt zo ver mogelijk af te zetten op weg naar driemaal top tien.”

“Sport Vlaanderen-Baloise is aan een tweede overgangsjaar bezig maar op termijn komt dat goed, zeker weten”

“Net als de ereplaatsen van Amaury Capiot zijn het opstekers voor mijn team, dat te streng geëvalueerd wordt. Men moet weten dat ik slechts één van de zes nieuwkomers ben, van wie je nog geen wonderen kan of mag verwachten. Sport Vlaanderen-Baloise is aan een tweede overgangsjaar bezig maar op termijn komt dat goed, zeker weten!”

Nazomer en herfst

Aaron kijkt nog reikhalzender uit naar de tweede seizoenshelft, wanneer hij de combinatie met zijn hogere studie (voor bachelor bouwkunde aan het Vives-Oostende) even mag ontkoppelen en zich helemaal kan focussen op het wielrennen “Zoals de zaken er nu voorstaan, ben ik in januari 2019 helemaal afgestudeerd en zal ik mij nog voltijdser aan de koers kunnen wijden”, blikt de 20-jarige Ruiseledenaar nog verder vooruit.

“Ik hoop, ondergeschikt aan het ploegbelang, al in 2018 enkele eigen finales te kunnen rijden, beloond met een top tien”

“Toch hoop ik, ondergeschikt aan het ploegbelang, al in 2018 enkele eigen finales te kunnen rijden, beloond met een top tien. Dat zou mij verblijden om met een perfect gevoel aan het volgende winterreces te beginnen. Het klopt dat het in die donkere maanden is dat men de basis legt voor spraakmakende prestaties het daaropvolgende seizoen.” (Bernard Callens)