70e Omloop van het Houtland zoekt opvolger voor Marcel Kittel

Redactie KW

De 70e editie van de Omloop van het Houtland (1.1) wordt woensdag op gang geschoten in Lichtervelde. De organisatoren wisten met Omega Pharma-Quick.Step, Giant-Shimano, FDJ.fr, Lotto-Belisol en Belkin vijf ProTeams aan te trekken.

De Duitser Marcel Kittel kan woensdag al voor de derde keer de Omloop van het Houtland op zijn naam schrijven. (Foto a-Kurt)

De renners nemen om 12.45 uur vanop het Marktplein van Lichtervelde het vertrek voor hun 190,5 kilometer lange tocht. Na een lange lus van iets meer dan 113 kilometer met passages in Torhout, Jabbeke, Gistel, Middelkerke, Diksmuide, Houthulst en Handzame keert men terug naar Lichtervelde, waar nog eens acht plaatselijke ronden wachten van elk 10,8 kilometer.

Gaat Kittel voor drie op drie?

Vorig jaar ging de eindzege voor de tweede opeenvolgende keer naar de Duitser Marcel Kittel. “Hij kan meteen ook de eerste renner worden die onze wedstrijd driemaal op rij wint”, stelt voorzitter Etienne Denys van het organisatiecomité. “Kittel kan eveneens het record met drie overwinningen van Gilbert Desmet, Etienne De Wilde en André Maelbrancke evenaren. Het zijn ronkende namen op de erelijst, waarop ook de namen prijken van onder andere Graeme Brown, Johan Museeuw, Herman Van Springel en Roger De Vlaeminck.”

“Rijke traditie in relatief kleine gemeente”

“Wij hebben met de Omloop van het Houtland een rijke traditie en die willen we verder zetten in onze relatief kleine gemeente”, aldus nog Etienne Denys. “Het parcours van de vorige editie werd op enkele details na niet gewijzigd. We doen dus nu ook brede wegen aan, wat de veiligheid voor renners en volgers optimaliseert. Qua deelnemersveld mogen wij zeker niet klagen.”

(Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier