5 jaar na Boonen wint Gouden Greg de E3 Harelbeke

Vanavermaet voor Gilbert en Naesen © BELGA
Redactie KW

In een beklijvende sprint wint Greg Van Avermaet voor Gilbert en Naesen. Een volledig Belgisch podium was al geleden van 1999 met Peter Van Petegem, Andrei Tchmil en de betreurde Frank Vandenbroucke.

De traditionele vroege vlucht bestond uit zes renners. Landgenoten Gijs Van Hoecke (LottoNL-Jumbo) en Laurens De Vreese (Astana) werden vergezeld door de Nederlander Taco van der Hoorn (Roompot), de Fransen Alexis Gougeard (AG2R) en Christophe Masson (WB Veranclassic) en de Sloveen David Per (Bahrein).

Met nog een slordige 50 kilometer voor de boeg trok een groep van 12 renners er vanonder. Daarbij niet de minste. Bij de Belgen vielen voornamelijk de namen Gilbert, Van Avermaet en Vanmarcke op. Ook Van Hoecke en Naesen maakten deel uit van de vroege vlucht. Dan waren er nog vijf hellingen te gaan :Kapelberg, Paterberg, Oude Kwaremont, Karnemelkbeekstraat, Tiegemberg. Na de Paterberg blijven ze nog met zeven over en op de Oude Kwaremont moeten er nog vier anderen af. Vanmarcke is de belangrijkste naam die eraf moet. Gilbert, Van Avermaet en een puike Oliver Naesen maakten er een finale van om vingers en duimen af te likken. Gilbert demareert op het Vossenhol, Van Avermaet gaat mee en Maesen heeft het even moeilijk maar kan later terug aansluiten.

De laatste vijf kilometer was het nagelbijten maar niemand raakte nog voorop. In de sprint was het Naesen die het intiatief nam op 200 meter van de meet. Maar het was Van Avermaet die vijf jaar na Boonen zijn twee medevluchters vloerde en met de bloemen ging lopen.

(red)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier