Wielrennen: Vierdaagse van Duinkerke volgend jaar ook in onze provincie

Redactie KW

De Vierdaagse van Duinkerke zal op vrijdag 7 mei 2010 voor één dag in onze provinicie te gast zijn. Dan gaat de derde etappe op West-Vlaamse bodem van Menen naar Ieper. “Wij zijn ingegaan op de vraag van een team dat rond Yves Leterme is opgebouwd en waar ook onder andere sportdirecteur Claude Vancoillie deel van uitmaakt”, zegt organisator Jean Bodart.

“We hadden voorheen al diverse contacten met Belgische steden, maar deze opportuniteit was te reëel om te laten schieten. Hoe het parkoers er de bewuste dag zal uitzien, is nog niet definitief vastgelegd, maar er komen wellicht enkele passages op de Kemmel- en Monteberg. Voorlopig blijft het bij deze ene uitstap naar België. De kans is echter groot dat wij ook in de volgende edities een bezoek brengen aan het wielergekke Vlaanderen.”

Het was van 2000, toen Oostende de bestemming was van de openingsrit, dat de Franse rittenkoers in onze provincie te gast was. De Vierdaagse van Duinkerke 2010 start op woensdag 5 mei in Duinkerke en zal zijn ontknoping kennen in diezelfde Franse kuststad op zondag 9 mei. Vorig jaar ging de eindzege er naar de Portugees Rui Faria Da Costa. De laatste Belgische eindoverwinnaar was Johan Museeuw in 1997.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier