Wielrennen: UCI kent E3-prijs Harelbeke WorldTour-licentie toe

© BELGA
Redactie KW

De Internationale Wielerunie heeft de Belgische wielerkoers E3-prijs Harelbeke voor de komende vier jaar (2012-2015) een licentie voor de WorldTour toegekend. Dat nieuws zat al langer in de pijplijn, maar werd woensdag pas officieel bevestigd door de UCI.

De raad van het profwielrennen (CCP/Conseil du Cyclisme Professionel) toonde zich eerder al bereid om aan de Licentiecommissie van de UCI te vragen om de E3-prijs het label WorldTour toe te kennen, op voorwaarde dat de wedstrijd niet langer op zaterdag maar op vrijdag en dus twee dagen voor Gent-Wevelgem zou georganiseerd worden. Het bestuur van de E3-Prijs ging daar enkele maanden geleden al mee akkoord.

Erkenning belang

“Het toekennen van deze licentie erkent het belang van deze wedstrijd in een gebied met een sterke wielertraditie”, verklaart UCI-voorzitter Pat McQuaid op de UCI-website. De editie van de E3-Prijs van 2012 wordt op vrijdag 23 maart gereden. Dit jaar ging de zege in Harelbeke na een indrukwekkende solo naar de Zwitser Fabian Cancellara (Leopard Trek).

De E3-Prijs wordt zo de vijfde WorldTour-eendagswedstrijd op Belgische bodem, naast Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, de Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier