Wielrennen – Tour door Middelkerke?

Redactie KW

Volgens de Middelkerkse burgemeester Michel Landuyt en schepen voor sport en toerisme Johnny Devey is de kans reeël dat de tourcaravan binnenkort opnieuw door Middelkerke rijdt, na eerdere passages in 1958 en 2007.

Burgemeester Michel Landuyt toont zich alvast enthousiast: “Iedereen herinnert zich wel nog de bijzonder succesvolle en sfeervolle passage van de Tour de France door Middelkerke. De contacten die toen gelegd zijn met de tourdirectie, bieden perspectief voor de toekomst, en zijn we steeds blijven onderhouden.”

Sportschepen Johnny Devey: “Zo gaan we jaarlijks naar de Tourvoorstelling en binnenkort vertrek ik, samen met de Tom Boonen Fanclub, zelf voor drie dagen naar onze jumelagemeente Epernay om er de Tour van nabij te volgen. Ook de contacten die onze ereburger Freddy Maertens heeft, openen voor ons deuren. Het is dan ook zeker niet uitgesloten dat ‘de Tour’ één van de komende jaren opnieuw door Middelkerke rijdt.”

Overigens doet de Ronde dit jaar al een klein stukje Middelkerke aan. De Tour passeert tijdens rit 5 namelijk langs de “Rue de Middelkerke” in jumelagegemeente Epernay.

(DV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier