Wielrennen: Team Sean Kelly met kopman Niko Eeckhout voorgesteld

Redactie KW

In Tielt is de Ierse continentale wielerploeg An Post-Sean Kelly Team voorgesteld. Het elfkoppige team herbergt vijf Belgen waaronder haar 38-jarige kopman Niko Eeckhout.

“We hebben een strijdvaardige ploeg met als boegbeeld Niko Eeckhout”, begint sportdirecteur Kurt Bogaerts. “We beschikken over een heel professionele omkadering en werken met een budget van rond de 550.000 euro. Onze bedoeling is alvast om een rol te spelen in diverse koersen.

Dat gebeurde al in de Ster van Bessèges. Ik hoop dat we deze ingeslagen weg verder door kunnen zetten. Niko Eeckhout hebben wij aangetrokken als leider voor onze jonge renners en die man is zeker nog niet aan uitbollen toe, daarvoor is hij alvast te gretig bezig”, verklaarde hij.

“Onze ploeg kan je niet meer vergelijken met die van vorig jaar. We zijn alvast een stuk sterker geworden zeker voor wat betreft de klassiekers. In de 1.1 koersen als Kuurne en Dwars door Vlaanderen moeten wij winstkansen ambiëren. Aan onze tactiek wijzigen we niets. Wij blijven dus aanvallend koersen met de absolute intentie om te winnen. En de mix van Belgen en Ieren? Wel de Belgen zijn in de ploeg om als gids te fungeren voor hun Ierse ploegmakkers in de Vlaamse koersen”, besloot Bogaerts.


De 38-jarige Niko Eeckhout begint misschien aan zijn laatste seizoen als actief renner. “Ik ben er nog helemaal niet uit, maar wel klaar voor een nieuw seizoen. Ik verwacht veel van dit team. Hier zitten enkele zeer gemotiveerde renners in. Aan mij om het onderste uit hun kan en mogelijkheden te halen. Ik weet dat ik nog tot goede prestaties in staat ben. Aan mijn resultaten kunnen en zullen die jonge gasten zich zeker optrekken. Is dat het geval dan is mijn seizoen geslaagd al zou ik natuurlijk graag ‘op mijn oude dag’ nog eens een grote vis aan de haak slaan. Namen noem ik niet maar ik heb wel al enkele koersen in gedachte”, aldus Eeckhout.

“Waarom ik naar dit team trok? Deze ploeg was geen cowboyverhaal en steekt structureel zeer professioneel in elkaar. Daar zal de figuur van Sean Kelly wel niet vreemd aan zijn. Mijn conditie is al redelijk op peil. Vorig jaar moest ik bergop nog lossen tijdens de voorbereidingskoersen en dat was nu wel anders. Nu nog resultaten boeken en ik ben weer vertrokken voor een mooi seizoen”, besloot hij.

Het An Post-Sean Kelly Team: Benny De Schrooder, Niko Eeckhout, Kenny Lisabeth, Jef Peeters, Steven Van Vooren, Matthew Brammeier (GBr), Mark Cassidy (Ier), Stephen Callagher (Ier), Ronan Mc Laughlin (Ier), Paidi O’Brien (Ier) en David O’Loughlin (Ier).

Sportdirecteur: Kurt Bogaerts
Teammanager Sean Kelly

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier