Wielrennen: Stijn Devolder : “Ja, ik heb fouten gemaakt in de aanloop naar de Tour”

Redactie KW

Stijn Devolder blikt aan de vooravond van zijn dertigste verjaardag voor het eerst terug op zijn mislukte Tour. „Ja, ik heb fouten gemaakt”, zegt hij in Krant van West-Vlaanderen. „Na mijn zege in de Ronde van Vlaanderen was de decompressie te groot. Ik heb het fysiek en mentaal niet meer kunnen opbrengen om ook voor de Tour zo hard te trainen. De passie was verdwenen.”

De Deerlijknaar reageert ook op de kritiek van Quick-Stepmanager Patrick Lefevere tijdens de Tour. „Het stoorde me vooral dat ik het in de krant moest lezen en dat hij daar tegen mij niet over gesproken heeft. Ik had ook de indruk dat vooral ík het zwarte schaap was, terwijl er twee andere renners, die meer betaald worden dan ik, er ook niets van bakten.”

Devolder bevestigt ook de interesse RadioShack, het nieuwe team van Johan Bruyneel, Dirk Demol en Lance Armstrong. „Lance is me tijdens de laatste rit van de Tour persoonlijk komen vragen of ik wou overstappen naar zijn nieuwe ploeg. Zijn voorstel flatteerde me, maar ik heb hem gezegd dat ik nog een jaar onder contract lig bij Quick-Step”, aldus Devolder, die ook toegeeft dat hij zijn ex-mentor Dirk Demol mist. „Niemand kent mij beter dan Dirk. Zo’n vertrouwenspersoon, die me dagelijks opvolgt, mis ik nu bij Quick-Step.”

Lees het volledige gesprek met Stijn Devolder van de week in Sport West van Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 28 augustus 2009

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier