Wielrennen – Sander Cordeel wint Driebergenprijs

Redactie KW

Sander Cordeel (Team Colba) heeft de eerste wedstrijd van de Tweedaagse van de Gaverstreek gewonnen. Hij was de sterkste in de Driebergenpijs in Stasegem.

Het mooie weer inspireerde 14 vroege vluchters tot een marathonontsnapping. Sterkste man onderweg was ongetwijfeld Dries Depoorter. De Gistelnaar van Ovyta-Eijssen kwam op elke berg afgescheiden boven, en pakte dan ook de bergtrui.

21 renners gingen in de achtervolging op de koplopers, maar slechts vier daarvan konden de brug maken, waaronder Sander Cordeel. Zo kregen we in de lokale rondes een kopgroep van 12 met Dries Depoorter en Kurt Geysen (Ovyta-Eijssen), Christof Verhaegen (Artevelde), Jories Wagemans (Terra), Kim Borry en Yves Lampaert (Soenens-Construkt Glas), Alphonse Vermote (EFC-Quick.Step), Ben Grenda (Rock Werchter), Larsen Morten (Blue water), Hamish Haynes en Sander Cordeel (Colba), en Jo Maes (Abutriek).

Cordeel en Haynes van Colba sprongen om beurt, en het was uiteindelijk Cordeel die wegraakte. Na zijn overwinning in de Trofee van Haspengouw de tweede grote zege voor de renner uit Stekene. Dries Depoorter won ontgoocheld de spurt voor de tweede plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier