Wielrennen – Niko Eeckhout moet Topsport Vlaanderen verlaten

Redactie KW

Niko Eeckhout (37) heeft van Topsport Vlaanderen te horen gekregen dat het team in 2009 zonder hem doorgaat. De Wielsbekenaar is niet opgezet met dat nieuws. “Ik moet voor mezelf nog uitmaken of ik doorga of niet.”

Dat ze me nu pas zeggen dat ik te oud ben, getuigt van een gebrek aan klasse. Aan de andere kant verrast het me niet. Ik maakte destijds mee hoe ze bij Lotto een monument als Tchmil afdankten,” legt Eeckhout uit. Hij kreeg het nieuws vorige vrijdag te horen.
“Het is hun goed recht dat ze bij Vlaanderen niet met me voort willen, maar de manier waarop was toch vernederend”, zegt hij.

Eeckhout heeft nog niet uitgemaakt of hij nu gaat stoppen. “Ik ben eigenlijk nog te goed om te stoppen. Er zijn al enkele teams die belangstelling tonen. Maar ik moet voor mezelf eerst eens alles op een rijtje plaatsen”

Manager Christophe Sercu geeft aan dat Eeckhout inderdaad niet langer past in het jeugdige profiel dat de ploeg voor ogen heeft. “Ik werk al tien jaar samen met Niko en dat is altijd een goede samenwerking geweest maar aan alles kan een einde komen,” geeft hij aan.

“Niko wist dat dit kon gebeuren. Vorig jaar gaf hij al aan dat 2008 zijn laatste seizoen zou worden en toen hebben we niet moeilijk gedaan. Maar nu kon ik niet nog eens een contract voor een extra jaar aanbieden. Ook het financiële heeft een rol gespeeld maar dat gaf niet de doorslag.”

“Wij hebben van uit de ploeg nooit een signaal gegeven dat er een contractverlenging in zat. Niko heeft daar zelf wel op gehoopt maar binnen het profiel van de ploeg kan ik voor hem geen plaats meer maken,” sluit Sercu af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier