Wielrennen – Myngheer en Seynaeve nieuwe provinciale kampioenen

Redactie KW

Daan Myngheer en Lander Seynaeve zijn de nieuwe provinciale kampioenen bij de juniores. Zij werden een en twee in Oostnieuwkerke.

Jonas Viaene was de eerste aanvaller van de dag. Hij kreeg een interessante groep mee met o.a. Jonas Broeckaert, Matthew De Winter, Richard Vanoverberghe, Gianni Vermeersch, Martijn Degreve, Daan Myngheer en Indiana Slabbinck. Later kwam nog een ruime groep aansluiten met Dieter Bouvry en Xandro Meurisse.

31 man is veel te veel, vond Gianni Vermeersch, en hij trok nog eens in de aanval, samen met Xandro Meurisse. Vier anderen kiezen hun spoor. Lander Seynaeve is net als de aanstokers een tweedejaars. En er zijn ook drie eerstejaars juniores mee. Daan Myngheer, Giorgio Derycke en Thomas Vanbesien. Deze 6 fietsen 30 seconden voorsprong bij elkaar en mogen onder elkaar uitmaken wie provinciaal kampioen wordt. In een nerveuze slotfase kijken de 6 koplopers naar elkaar. Eén renner kan daarvan profiteren. Eerstejaars junior Daan Myngheer laat de rest in de slotkilometer achter en pakt de provinciale titel. Lander Seynaeve wordt tweede en is meteen ook kampioen bij de tweedejaars juniores.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier