Wielrennen – Minne sterkste in Pittem, Stallaert in Menen

Redactie KW

Stijn Minne boekte in Pittem al zijn derde interclubzege van dit seizoen. De Ruiseledenaar versloeg zijn medevluchter Kess Heytens. Joeri Stallaert was de snelste in Gent-Menen.

Stijn Minne lag zelf aan de basis van de beslissende vlucht, op zo’n 50km van de streep in Pittem. Steun kwam er enkel nog van Kess Heytens. De Jonge, Wallays, Decaestecker, Nauwynck, Serre, Avery en Borry probeerden tevergeefs de sprong te maken naar het duo. Minne was duidelijk de sterkste van de twee, want toen Heytens even moest lossen op een kasseistrook, wachtte hij de Moorselenaar op. Met de wind en de regen was het veiliger om met zijn tweeën te blijven. In de sprint had Minne geen problemen met Heytens. Jens Debusschere won de spurt van de achtervolgers voor de Jonge, Wallays en Borry.

Oost-Vlaams kampioen snelste in Gent-Menen

Emiel Wastyn was de meest bedrijvige renner in de wedstrijd. Maar zijn insapnningen werden karig beloond met een zevende plaats. Ondanks het harde werk van de Geluwenaar eindigde Gent-Menen toch op een massaspurt. De Oost-Vlaamse kampioen Joeri Stallaert haalde daarin zijn twaalfde seizoenszege.

Uitslag

1. Joeri Stallaert, 2. Ludwig Lafille, 3. Niels Reynvoet, 4. Brecht Vindevoghel, 5. Lennert Buysse, 6. Jochen Deweer, 7. Emiel Wastyn, 8. Tom Devriendt, 9. Bas Krauwel, 10. Kenzie Boutte, 11. Robin Wauters, 12. Jens Vandenbussche, 13. Florent Mottet, 14. Bram De Waele, 15. Frederik Vandewiele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier