Wielrennen – Klaas Vantornout aan de beterhand

Redactie KW

Veldrijder Klaas Vantornout zit opnieuw stevig in het zadel. De veldrijder van Sunweb – Revor moest zowel de Flèche du Sud als de Ronde van België voortijdig verlaten door gezondheidsproblemen.

“Ik sukkelde met een teveel aan jodium in het bloed, waardoor mijn schildklier niet goed meer werkte”, doet Vantornout nog eens dat verhaal. “Op vraag van de ploeg startte ik in de Ronde van België, zonder enige druk echter. Honderd kilometer kon ik meebollen in de eerste rit, maar toen was het voorbij. Logisch: ik had diarree gehad, verloor enkele kilo’s en zat een maand amper op de fiets door de bevalling van m’n vriendin en die opspelende schildklier. Ik kon niets meer.”

Maar nu is er beterschap: “Ik nam de nodige medicatie en voel me opnieuw goed. Al is het nog even afwachten tot maandag, wanneer ik de uitslag van een nieuwe bloedtest krijg. Maar ik ben ondertussen weer flink aan het trainen en denk niet dat ik nog zal moeten schrappen in mijn wedstrijdprogramma. Met de ploeg staan half juni twee rittenwedstrijden gepland, eentje in Oostenrijk en eentje in Polen. Daarna is er nog Halle – Ingooigem als laatste voorbereiding op het BK in Leuven.”

Panikeren deed de Torhoutenaar niet. “Ik weet wat het is, want ik sukkel al jaren met die schildklier. Blijkbaar liep ik die overdosis jodium op tijdens mijn stages aan de Spaanse kust, waar mijn lichaam slecht op lijkt te reageren. Ik weet dus wat me de komende jaren te doen staat: wegblijven uit Benicassim en andere Spaanse kuststeden. Nu moet er natuurlijk hard aan de conditie gewerkt worden, maar een crosser moet nu nog niet in topvorm zijn, hé. Vorig jaar stond ik in deze periode trouwens langer aan de kant. Niet alleen door die schildklierproblemen, maar ook door een operatie aan de amandelen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier