Wielrennen – Kess Heytens voor eigen volk

Redactie KW

Kess Heytens mocht het overwicht van Soenens-Jartazi-Construktglas verzilveren voor zijn eigen publiek in Moorsele. Hij was de beste in de Memorial Noël Soetaert.

In de tweede van veertien rondes kwam de beslissende vlucht al op gang. Dertien man sterk was die, met ondermeer vier renners van Soenens-Jartazi-Construktglas : Nico Kuypers, Joeri Stallaert, Kess Heytens en Gediminas Kaupas. Geoffrey Demeyere, Steve Bekaert en Xavier Vanhille waren de andere West-Vlaamse namen voorin. De voorsprong van de 13 groeide tot anderhalve minuut, maar als er reactie komt uit het peloton, stokt de samenwerking.

Het sein voor Nico Kuypers om zijn ploegmaten wakker te schudden. De vier plegen een coup, een krijgen nog drie man mee : Geoffrey Demeyere, Aaron Pool en Xavier Vanhille, voor wie het wel te hard gaat. De Molenspurter moet afhaken.

De andere zes vergroten de kloof weer tot anderhalve minuut, en dan kan Soenens-Jartazi-Construktglas zijn meerderheid uitbuiten. Heytens en Kaupas demarreren, en het is Moorselenaar Kess Heytens die mag winnen. Geoffrey Demeyere wordt nog derde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier