Wielrennen – Hooglede-Gits wil WK in West-Vlaanderen

Redactie KW

Hooglede-Gits heeft de hoop op de organisatie van het wereldkampioenschap op de weg nog niet opgegeven. Met een West-Vlaams concept mikken ze op 2013.

In Mendrisio moest Hooglede-Gits nog de duimen leggen voor Nederlands Limburg. “Zij pakten uit met een regionaal verhaal, en daarom gaan wij ook meer de nadruk leggen op West-Vlaanderen. We stappen af van Hooglede als aankomstplaats. Hier is het niet lastig genoeg, en zo kunnen we nog meer de West-Vlaamse kaart trekken,” vertelt voorzitter Rik Debeaussaert.

In de Westhoek liggen meer mogelijkheden om er een lastige finale van te maken. De Kemmelberg valt af, omdat de kasseien niet kunnen, maar de Monteberg komt wel in aanmerking. “Dan kunnen we nog uitwijken naar Ieper of Poperinge.”

Bijkomend voordeel : in Ieper woont Yves Leterme, en van de eerste minister wordt een goed woordje verwacht bij de UCI. Net zoals van Herman Van Rompuy, of van Jacques Rogge. “We hebben gemerkt dat er meer lobbywerk moet komen. Dan moeten we onze grootste kanonnen kunnen inzetten,” vindt Debeaussaert.

“We hebben al veel geïnvesteerd in het WK. Het zou te jammer zijn om die inspanningen zomaar verloren te laten gaan. Nu, als het niet zou lukken, dan richten we onze pijlen weer op de wereldbeker cyclocross.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier