Wielrennen – Devolder pakt dubbel

Redactie KW

Stijn Devolder heeft voor de tweede keer in zijn carrière de nationale titel in het tijdrijden gepakt. In het Waalse Habay-La-Neuve was Devolder 39 seconden sneller dan Sebastien Rosseler.

Leif Hoste pakte op 51 seconden het brons. Voor Devolder is het z’n tweede Belgische titel dit jaar, nadat ie eerder in Leuven ook al de driekleur op de weg mocht aantrekken. Die prestatie is uniek, want nooit eerder slaagde iemand erin om in hetzelfde jaar de titel op de weg als in het tijdrijden te winnen.

Guillaume van Keirsbulck eindigde derde bij de beloften. Jonathan Breyne uit Moeskroen kroonde zich tot nationaal kampioen. Arthur Vanoverberghe was vijfde.

Bij de vrouwen was de Belgische driekleur voor Grace Verbeke. Verbeke liet op een heuvelachtig parcours Liesbeth De Vocht en Latoya Brulee achter zich. Voor de Aartrijkse is het haar eerste nationale titel in het tijdrijden.

En bij de juniores ging de titel ook al naar een West-Vlaamse: Daisy De Poorter uit Oostende haalde het met ruime voorsprong op de concurrentie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier