Wielrennen – Degenkolb sterkste in Bellegem

Redactie KW

De Duitser John Degenkolb (HTC-Highroad) heeft de tweede etappe van de Driedaagse van West-Vlaanderen gewonnen. Hij was in Bellegem sneller dan Robert Wagner en Jens Keukeleire. De Nieuw-Zeelander Jesse Sergent (Team Radioshack) blijft leider.

Van bij de start werd het tempo heel hoog gehouden. Na goed 35

kilometer slaagden de Fransen David Boucher met Guillaume Bonnafond en de Nederlander Jeff Vermeulen erin om zich van de grote groep af te scheiden. Zij boekten tot maximaal 3:35 voorsprong. Nog voor het ingaan van de drie plaatselijke ronden, in en rond Bellegem, was het leidende trio eraan voor de moeite.

Het sein dan voor het viertal Frederik Veuchelen, de Fransen Benoit Vaugrenard met Guillaume Le Floch en de Litouwer Egidijus Juodvalkis om in volle finale in de aanval te trekken. Voor Veuchelen en Le Floch ging het nog te traag en zij slaagden erin hun metgezellen in de steek te laten. In het peloton regelden de mannen van Quick Step het tempo.

Net na de laatste kilometer smolt alles opnieuw samen en kon John Degenkolb de van veel te ver aangegane Jens Keukeleire met alle gemak remonteren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier