Wielrennen – Chainel is eerste leider in Driedaagse

Redactie KW

Steve Chainel (BBox Bouygues Télécom) is de eerste leider in de 34e editie van de Driedaagse De Panne-Koksijde (cat.2.BC). De 26-jarige Fransman, vooral als veldrijder bekend, na 198 kilometer van Middelkerke naar Oudenaarde de snelste van een kopgroep van zeven. Hij bleef de Italianen Luca Paolini, Enrico Gasparotto en Daniel Oss voor. Frédéric Amorison was met een vijfde plaats beste Belg.

Leif Hoste behoorde tot een kopgroep van tien.

Bij die tien zaten ook Thomas De Gendt, Bert Scheirlinckx, Bernucci, Romain Feillu en Steve Chainel, de crosser van Bouyges, in een onderonsje met Floris Goessinen. Maar het peloton met Quick.Step en Aqua e Sapone op kop verliest nooit voeling met de leiders – de kloof bedraagt maximaal 2 minuten.

Hoste laat zich afzakken, en op de Leberg moet Hoste ook lossen uit het peloton. Hij heeft toch nog werk aan de winkel.

Bennati pakt dan uit met een indrukwekkend nummer op de Valkenberg Hij krijgt uiteindelijk 8 man mee, onder wie David Millar, Enrico Gasparotto, Daniel Oss en Luca Paolini.

Op 32 km komt er meer en meer volk aansluiten.Met 19 gaan we naar Oudenaarde, waaronder Niko Eeckhout. In het peloton der geslagenen doet Stijn Devolder ondertussen de nodige trainingskilometers op.

De eerste aanval vooraan komt van Bert Scheirlinckx. De man van Landbouwkrediet krijgt een kleine voorgift met de Kruisberg in het verschiet. Op die Kruisberg pakt Bennati opnieuw uit, maar Millar, Gasparotto en co volgen gezwind. Maar hoeveel indruk Bennati ook maakt, hij zit na de Kortekeer niet bij de 7 die voor de zege zullen spurten. Millar, Chainel, Oss, Amorison, Gasparotto, Westra of Paolini, één van hen moet het worden in Oudenaarde.

En het is de Fransman van het eerste uur – Steve Chainel, die op en over Daniel Oss gaat

De veldrijder van Bouyges gaat resoluut naar de leiding en wint de eerste rit voor Luca Paolini en Enrico Gasparotto. Chainel wordt ook de eerste leider van de dag.

Uitslag Middelkerke-Oudenaarde

1. Steve Chainel (Fra/BBox Bouygues) de 198 km in 4u34:28
2. Luca Paolini (Ita)
3. Enrico Gasparotto (Ita)
4. Daniel Oss (Ita)
5. Frédéric Amorison (Bel)
6. Lieuwe Westra (Ned)
7. David Millar (GBr) op 0:03
8. Niko Eeckhout (Bel) 0:45
9. Johan Coenen (Bel)
10. Marco Bandiera (Ita)

Stand:
1. Steve Chainel (Fra/BBOX Bouygues) in 4u34:18
2. Luca Paolini (Ita) op 0:04
3. Enrico Gasparotto (Ita) 0:06
4. Lieuwe Westra (Ned) 0:07
5. Daniel Oss (Ita) 0:10
6. Frédéric Amorison (Bel)
7. David Millar (GBr) 0:13
8. Niko Eeckhout (Bel) 0:55
9. Johan Coenen (Bel)
10. Marco Bandiera (Ita)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier