Wielrennen – Boonen mag starten in Gullegem

Tom Boonen mag weer starten in Gullegem
Redactie KW

Tom Boonen heeft van zijn ploeg Quick.Step toelating gekregen om opnieuw te koersen. Zijn eerste wedstrijd wordt Gullegem, op dinsdag 2 juni.

Nadat een positieve cocaïneplas uitlekte, reed Boonen geen enkele wedstrijd meer. Aan Sporza bevestigt Quick.Step-manager Patrick Lefevere dat zijn renner op 2 juni in Gullegem zal starten. De teamleider hoopt Boonen daarna aan de start van de Dauphiné Libéré (7-14 juni) te krijgen.

“Ik heb al gebeld met de organisatie van de Dauphiné Libéré en daar zeggen ze dat ze de reglementen van de UCI volgen. Voor hen is Boonen dus welkom”, klinkt het. Hoewel de directie van de Ronde van Frankrijk Boonen na zijn derde positieve cocaïnetest al persona non grata heeft verklaard voor de komende Tour, hoopt Patrick Lefevere om de groene trui van 2007 toch te kunnen meenemen.

“Als het zover komt, kunnen we nog altijd naar een speciale rechtbank stappen in Parijs“, zegt Lefevere. “Misschien gokt ASO daarbij op het thuisvoordeel, maar ik hoop dat er op dat moment in Parijs toch ook een rechtvaardige rechter zit.” Boonen zat de voorbije weken overigens niet stil.

“Tom was twee weken niet actief na zijn val in de Scheldeprijs, maar dat is al lang vergeten. Hij heeft onder meer twee keer zwaar getraind in de Ardennen, onder leiding van Rik Verbrugghe“, meldt Lefevere nog.

bron : sport.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier