Wielrennen: 64e Dwars door Vlaanderen ontvangt 12 ProTourteams

Redactie KW

De 64e editie van Dwars door Vlaanderen van woensdag krijgt niet minder dan 12 ProTourteams aan de start. Vorig jaar haalde de Fransman Sylvain Chavanel het in barre weersomstandigheden. De laatste Belgische overwinning was er in 2007 voor Tom Boonen.

Quick Step heeft dus de laatste twee laureaten binnen de rangen. De tegenstand dit jaar is echter opnieuw niet mis. Vooreerst is er het andere Belgische team, Silence-Lotto, dat resoluut op zoek gaat naar een eerste seizoenszege. En dan zijn er nog die andere sterke blokken zoals Lampre, Team Saxo, Columbia, Katyusha, Cervélo en noem maar op. Dwars door Vlaanderen is meteen de eerste in de rij wedstrijden die gelden als voorbereiding op de ‘hoogmis’ van zondag 5 april, de Ronde van Vlaanderen.

Enkel de aanloopstrook van Dwars door Vlaanderen werd voor deze editie wat gewijzigd. Vanuit startplaats Roeselare trekt men in een lus van 167 kilometer voorbij Izegem, Wielsbeke, Kruishoutem, Zingem, Nederbrakel, Kaster, Nokere en opnieuw richting Waregem. In de schaduw van het Regenboogstadion, aan de Zuidlaan waar traditiegetrouw de finish ligt, wachten de renners nog twee plaatselijke ronden van elk 15 kilometer, met daarin telkens de beklimming van de Holstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier