Wielrennen: 33e Driedaagse opnieuw over Kemmelberg

24/03/09 om 15:31 - Bijgewerkt om 15:31

Bron: Kw

Vanmorgen is de 33e Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC) voorgesteld, die van dinsdag 31 maart tot en met donderdag 2 april opnieuw de traditionele laatste aanloop naar de Ronde van Vlaanderen is. De Kemmelberg, die in het verleden voor tal van valpartijen zorgde, is na drie jaar afwezigheid weer opgenomen in het parcours. "We hebben nu een andere afdaling dan de kasseistrook van vroeger, net zoals in de Driedaagse van West-Vlaanderen en Gent-Wevelgem het geval is", vertelde koersdirecteur Bernard Van Der Kerckhove.

In tegenstelling tot vroeger moeten de renners niet op de derde dag over de Kemmelberg, maar in de tweede rit, die ook de langste rit is. De passage aan de poldervlakten van De Moeren op de slotdag is door werken volledig verdwenen uit het parcourskomen te vervallen. Tot slot werd het aantal kilometer van de afsluitende tijdrit opgetrokken, wat de specialisten in deze discipline ten goede komt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!