Wielervrienden uit Ruiselede organiseren met Tour de Frites eigen rittenwedstrijd

Redactie KW

Zeven wielergekke kameraden vormen samen wtc Fritesriders en reden begin augustus hun eigen afgeslankte versie van de Tour de France, onder de noemer Tour de Frites. Met vier loodzware ritten konden de tieners zich helemaal inleven in het wereldje van hun grote helden.

Van maandag 6 tot donderdag 9 augustus organiseerden Ruiseledenaars Yannis Desmet, Benoît Hoste, Machiel Standaert, Victor Meulebrouck, Ernest Opsomer, Brian Boitieux uit Sint-Martens-Leerne en Jordy Vermeire uit Wingene hun Tour de Frites. Toen de Ronde van Frankrijk dit jaar van start ging, begon het bij de vriendengroep serieus te kriebelen.

Proloog op Poelberg

De Tour de Frites werd van meet af aan professioneel opgevat: een proloog, tijdrit, een rit in de Vlaamse Ardennen en een op Parijs-Roubaix geïnspireerde etappe waren de ingrediënten van de vierdaagse. Uiteindelijk sloot Machiel Standaert de eerste editie van de Tour de Frites als winnaar af. “Maar ik heb serieus was geluk gehad”, bekent hij meteen. “Brian kreeg een lekke band tijdens de laatste etappe en zo kon ik de eerste plaats nog bemachtigen. We denken nu al luidop na over een volgende editie volgend jaar. En we willen tijdens iedere schoolvakantie een rit afwerken. Een eigen Ronde van Vlaanderen, dat moet toch kunnen?”

(PVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier